Functionaliteiten

Monitoring van de verkiezing

Dashboard

Het Dashboard van de Stembureaumanager geeft u altijd een actueel inzicht in de laatste stand van zaken. Hier ziet u bijvoorbeeld exact het percentage van de bezetting van uw stembureaus.

Alertboard

Het Alertboard van de Stembureaumanager attendeert u op zaken waarvoor een actie noodzakelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bounced e-mails of locked gebruikers.

Communicatie met de stembureauleden

Email templates

Met de Stembureaumanager heeft u de mogelijkheid om te communiceren via e-mail en/of SMS met uw stembureauleden. Het is zowel mogelijk om aan een individueel persoon een bericht te sturen als aan een groep van personen. Een gebruiksvriendelijke editor helpt u om van tevoren niet alleen de tekst op te stellen, maar ook de opmaak van het te versturen bericht aan te passen.

E-learning en klassikale trainingen

Trainingen configuratie

De Stembureaumanager heeft koppelingen met e-learning partijen zoals SEP, Tele'Train en Metier Academy. Indien het stembureaulid een training dient te volgen kan deze vanuit de portal gestart worden. Na afloop wordt het resultaat van de training automatisch verwerkt en getoond in de portal. Naast deze e-learnings is het mogelijk voor stembureauleden om zelf een plekje te kiezen voor een klassikale training.

Schouw van de stembureaus

BZK checklist in te vullen door schouwer

De Stembureaumanager kan ook gebruikt worden door uitvoerders van de schouw van de stembureaus. Binnen de Stembureaumanager kan exact worden vastgelegd of uw locatie voldoet aan uw eisen. Met de Stembureaumanager is het ook mogelijk om de schouw vast te leggen op basis van de checklist van het ministerie van BZK.

Validatie Profielen

Configuratie van validatieregels

Om goede controle te houden bij de selfservice wordt in de Stembureaumanager gewerkt met gebruikersprofielen en validatieregels. Op basis van een gebruikersprofiel wordt bepaald welke functie gekozen mag worden. Met de gemeente specifieke validatieregels stelt u zelf in welke aanmeldingen er gevalideerd moeten worden. Een aantal voorbeelden van validatieregels zijn:

  • Minimaal één ambtenaar op een stembureau
  • Dubbele aanmeldingen
  • Meer mensen met dezelfde familienaam op een stembureau

De aanwezige validatieregels zijn een verzameling van de regels die de gemeenten hanteren. Als nieuwe gebruiker van de Stembureaumanager, kunt u deze bestaande validatieregels direct gebruiken. Staat uw specifieke validatie er nog niet bij? Dan wordt deze voor u toegevoegd!

Aanmelden adoptieteams

Naast dat individuele stembureauleden zich kunnen aanmelden via de portal van de Stembureaumanager is het mogelijk om gebruik te maken van adoptieteams. De backoffice medewerker wijst een adoptieteam-manager aan. De adoptieteam-manager kan dan zelf via de portal de stembureauleden en (plaatsvervangend) voorzitters uitnodigen.

Centrale stemopname

Heeft u het telproces in uw gemeente geregeld via Centrale Stemopneming (CSO), ook hiermee zit u goed bij de Stembureaumanager. Vanuit de Portal kunnen mensen zich ook aanmelden als teller tijdens de CSO.

Presentatie van de uitslagen

Met de Uitslagenmodule is het mogelijk om verkiezingsuitslagen van uw gemeente op een mooie manier inzichtelijk te maken aan de burgers. U hoeft niet meer te doen dan de OSV export bestanden te uploaden in Stembureaumanager. De verschillende verkiezingsuitslagen zijn per verkiezing en per stembureau interactief inzichtelijk. Naast het uploaden van de OSV Export bestanden kunt u ook de ingescande processen verbaal uploaden zodat u deze ook kunt presenteren.

Evaluatie verkiezing

Voor het verkrijgen van feedback van de stembureauleden op het verkiezingsproces kunt u gebruik maken van de Enquête module. U kunt zelf per functie configureren welke vragen u wilt stellen. Vanuit de Stembureaumanager kunt u met één druk op de knop feedback ophalen bij alle stembureauleden.

Overige functionaliteiten

Ondersteunende functies, sneltelling, koppeling stembureau-app, koppeling-OSV, en vele andere functionaliteiten. Indien u hier een functionaliteit mist dan kan deze worden toegevoegd aan de Stembureaumanager.

Selfservice staat voorop

Shifts configuratie

De Stembureaumanager helpt u om op eenvoudige wijze de verkiezing naar uw wensen voor te bereiden. Met ondersteuning vanuit de Stembureaumanager geeft u onder andere de functies, shifts, trainingen en stembureaus op die meedoen. Zo zet u in een handomdraai de vacatures voor de komende verkiezing klaar om ingevuld te worden.

Aanmelden via portal

Stembureauleden kunnen via de portal van de Stembureaumanager zelf een functie en tijdstip kiezen op een stembureau naar keuze. Met een intelligent algoritme blijft u altijd in control over wie welke vacature mag kiezen en welke vacatures te kiezen zijn. De portal van de Stembureaumanager is toegankelijk voor iedereen en voldoet aan de WCAG 2.1 AA richtlijnen.